高州论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

[网络曝料] 大家评评!搬运安装师傅遇上极品巨婴业主!

累计签到:1 天
连续签到:1 天
  琴日,搬运安装师傅送套餐台椅去明珠市场上面,搬六楼步梯上去。极品巨婴业主,一个六七十岁老人家,真系激死师傅!
老人家,你讲你识做人矛咯!
  第一,人家师傅天寒地冻,急急忙忙过来,帮你搬成套家私,重到死,上六楼,你自己同师傅讲自己行楼梯都觉得具,但系师傅搬得禁辛苦,矛声好气,仲从头讲到落脚。你裸个千零蚊家私,虽然系消费者,都应该尊重人地师傅工作,难为人地做苦力的做什么?!
  第二,自己屋企当日进宅,成屋人,矛一个人讲倒杯水比师傅饮,真系成族人都矛乜礼数,矛乜家教嗲!为老不尊,教坏子孙,仲话识做人!人地出屋佬,送嗲十几年家私,矛见过变个屋主进宅仲锦样个!仲系个句:你裸个千零蚊家私,虽然系消费者,都应该尊重人地师傅工作,难为人地做苦力的做什么?!
  第三,成屋人,矛帮手不单止,仲指手画脚教师傅安装,都未安装完成个家具,就话点解有空隙,点解这样那样,师傅都差滴顶唔住,矛见过禁啰嗦个人。仲系个句:你裸个千零蚊家私,虽然系消费者,都应该尊重人地师傅工作,难为人地做苦力的做什么?!
  最令人发火个系,成套餐台椅,一个椅底部,有一条很轻微的划痕,居然说整套家具不要了,师傅裸一张椅来换都唔比,仲好七牛,老人家啲火气仲猛过后生仔,木质家具,搬运过程中有轻微碰刮,都不能接受,当艺术品啊!拿个牛毛当灯芯用,要蚊子肚里刮猪油,鹌鹑比当鸡比食啊!将仔女临老仲买步梯房比你住啲抑郁气发人师傅头上!即时,马上,人地师傅就顶唔顺啦,汁嘢走人,啲锦个人仲做乜生意啊!连个辛苦钱都唔比师傅,人地又从六楼搬嘢落来!仲逼师傅退定金,唔系就打师傅,师傅都想即时报警嗲!反正,极品巨婴都唔怕进宅个好日子搞成一锅粥,仲使比面?!可惜师傅太善良,都唔想稳事理!班折跺佬仲叫嚣去人地铺头搞事,丢,你都有屋有舍,有老有小,人地禁辛苦,矛做你生意嗲,仲难为人,讲出啲锦个话,真系想一锅熟啊!高州好细,人地有咩冬瓜豆腐都随时可以稳到你全家仚族个!进个宅都自己搞到家吵屋弊,连风俗顾忌都唔理,老人家,你仲识做人?!唔知道进宅最忌比人搬嘢出去啊,“家私出屋,全家绝秃”啊!为个一千几百蚊斗啲闲气!
  师傅讲,送家私十几年,未见过进宅仲叫人搬嘢走,仲喊打喊杀,一丁点问题,人地又好声好气解决都唔济,连人地辛苦做工都矛啲表示,真系极品!好七过分,我听到都忍不住爆上论坛,厚德载福,服气就福气,几十岁人,仲争闲气,将啲仔女怨气出在苦力师傅身上,天理不容啊!

累计签到:2 天
好大的字!写完了也顺气了吧!

蓝色星空的爱 发表于 2018-1-30 13:20
好大的字!写完了也顺气了吧!

朋友写的,帮朋友发的,我看了就气愤!

真系矛知足个人!

尚未签到

做家私的要改进服务才行。

荷塘月色 发表于 2018-1-30 21:43
做家私的要改进服务才行。

奋斗

累计签到:6 天
    连续签到:2 天
    一些人,出了几文钱,就以为自己是救世主了。尊重别人就是尊重自己。

尚未签到

有几蚊当大神的人大把,不把人地当人睇,高低眼,我也是送货的,经常被人要求做别的事,不是我工作范围的事我就不做,想打就来,怕就是孙子

尚未签到

曝光他,太嚣张了